Jajka faszerowane papryką
Jajka faszerowane na Wielkanoc tym razem z dodatkiem pieczonej papryki są aksamitne i delikatne w smaku z słodkawą nutą. To ni tylko propozycja Wielkanocna to również dobry pomysł jako przystawka na imprezy - zaskoczcie swoich gości niecodziennym smakiem. Polecam
- 4 duże jajka ugotowane na twardo
- 1 czerwona papryka
- garść szczypiorku
- 2 łyżeczki mascarpone lub miałkiego twarogu
- sól, pieprz do smaku
Rozgrzać piekarnik włożyć paprykę w całości i upiec. Upieczoną paprykę oczyścić ze skóry i środka (uważać aby się nie oparzyć) - wystudzić.
Ugotowane jajka obrać ze skorupki, następnie przekroić na pół i wydrążyć żółtka, przełożyć do melaksera wraz z papryką oraz twarogiem i zmiksować na gładką masę. Tak przygotowaną pastę przełożyć do miseczki dodać posiekany szczypiorek wraz z rzeżuchą - wymieszać z pastą , doprawić do smaku solą i pieprzem. Nadziewać ugotowane białka posypać siekanym szczypiorkiem i rzeżuchą.
Smacznego
przepis własny