Jaja faszerowane łososiem
![Jaja faszerowane łososiem](/obrazek/duze/jaja-faszerowane-lososiem-447854.jpeg)
![Zdjęcie: Jaja faszerowane łososiem Zdjęcie - Jaja faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/447853.jpeg)
Zwyczajne jajko, kawałeczek łososia, trochę chrzanu, przypraw i tak ze zwykłych składników powstaje coś bardzo smacznego.
Jaja faszerowane łososiem Farsz można przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku 2-3 dni. Białka też powinny być szczelnie owinięte do czasu napełnienia farszem.
Składniki dla 4 osób: 5 jajek
75 g wędzonego łososia
1 łyżeczka chrzanu lub więcej (zależy od ostrości)
1 łyżka serka śmietankowego
1-2 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanego koperku plus dodatkowo do dekoracji
sól i pieprz
odrobina soku z cytryny
Jaja ugotować na twardo, obrać. Kawałeczek łososia odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać. Jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać chrzan, łososia serek i majonez. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowym farszem napełnić połówki jajek, udekorować odłożonymi kawałkami łososia i koperkiem.
Smacznego!
![Zdjęcie: Jaja faszerowane łososiem Zdjęcie - Jaja faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/447854.jpeg)
jajka, łosoś, przystawki, Śniadanie, przekąski, Wielkanoc polska, fusion Ilość: ok. 20 placków
Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj
ze zdjęciembez zdjęcia
![Zdjęcie: Jaja faszerowane łososiem Zdjęcie - Jaja faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/447853.jpeg)
- 5 jajek
- 75 g wędzonego łososia
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka serka śmietankowego
- 1-2 łyżki majonezu
- 1 łyżka posiekanego koperku plus dodatkowo do dekoracji
- sól i pieprz
- odrobina soku z cytryny
- Jaja ugotować na twardo, obrać. Kawałeczek łososia odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać.
- Jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem.
- Dodać chrzan, łososia serek i majonez. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
- Gotowym farszem napełnić połówki jajek, udekorować odłożonymi kawałkami łososia i koperkiem.
PROWADZISZ KONTO NA INSTAGRAMIE? Zrób zdjęcie, oznacz mnie - @pelnytalerz i dodaj hashtag #pełnytalerz. Chętnie zajrzę i zostawię ❤