Jaja faszerowane łososiem

Jaja faszerowane łososiem
Zdjęcie - Jaja faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zwyczajne jajko, kawałeczek łososia, trochę chrzanu, przypraw i tak ze zwykłych składników powstaje coś bardzo smacznego.

Jaja faszerowane łososiem Farsz można przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku 2-3 dni. Białka też powinny być szczelnie owinięte do czasu napełnienia farszem.

Składniki dla 4 osób: 5 jajek
75 g wędzonego łososia
1 łyżeczka chrzanu lub więcej (zależy od ostrości)
1 łyżka serka śmietankowego
1-2 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanego koperku plus dodatkowo do dekoracji
sól i pieprz
odrobina soku z cytryny

Jaja ugotować na twardo, obrać. Kawałeczek łososia odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać. Jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać chrzan, łososia serek i majonez. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowym farszem napełnić połówki jajek, udekorować odłożonymi kawałkami łososia i koperkiem.

Smacznego!

Zdjęcie - Jaja faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


jajka, łosoś, przystawki, Śniadanie, przekąski, Wielkanoc polska, fusion Ilość: ok. 20 placków
Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj
ze zdjęciembez zdjęcia Zdjęcie - Jaja faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Jajka faszerowane łososiem Pyszna i prosta przekąska ze zwykłych składników. przygotowanie: 10 minpieczenie / smażenie / gotowanie: 10 min czas całkowity: 20 min Składniki: Ciasto
  • 5 jajek
  • 75 g wędzonego łososia
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka serka śmietankowego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka posiekanego koperku plus dodatkowo do dekoracji
  • sól i pieprz
  • odrobina soku z cytryny
Przygotowanie: Jak przygotować Jaja faszerowane łososiem?
  1. Jaja ugotować na twardo, obrać. Kawałeczek łososia odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać.
  2. Jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem.
  3. Dodać chrzan, łososia serek i majonez. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  4. Gotowym farszem napełnić połówki jajek, udekorować odłożonymi kawałkami łososia i koperkiem.
Copyright: Pełny talerz 2020
PROWADZISZ KONTO NA INSTAGRAMIE? Zrób zdjęcie, oznacz mnie - @pelnytalerz i dodaj hashtag #pełnytalerz. Chętnie zajrzę i zostawię ❤

Kategorie przepisów