Jagody zamknięte w słoiku

Jagody zamknięte w słoiku

Zdjęcie - Jagody zamknięte w słoiku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

U mnie urwanie głowy z przetworami i załapałam się jeszcze na jagody ostatnie:-) i  jagody zamykam w słoiku, choć odrobinę ...doskonałe do deserów lub dla dzieci kiedy dopada ich biegunka :-) Bardzo lubię jagody w końcu na imię mam Jagoda... Polecam 

  • 1 litr jagód leśnych 
  • 5 łyżeczek cukru 

Jagody umyć o pozostawić na sicie aby ociekły z nadmiaru wody. Następnie rozłożyć do małych słoiczków i zasypać, na każdy słoiczek łyżeczka cukru - zakręcić i za pasteryzować w piekarniku lub w garnku z wodą. Podczas pasteryzacji cukier się rozpuści - jeżeli nie do końca, odwrócić po pasteryzacji jeszcze gorący i tak zostawić do wystudzenia.  

Smacznego 

Wydrukuj przepis 

 

Zdjęcie - Jagody zamknięte w słoiku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Zdjęcie - Jagody zamknięte w słoiku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Kategorie przepisów