Jaglanka z jablkami
Jaglanka z jabłkami - na osłodzenie deszczowego, leniwego poniedziałkowego poranku...(te weekendy robią się coraz krótsze;)) To danie już jesienne, syte, proste , szybkie i efektowne. Dla duzych i małych :)
Miłego tygodnia!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wody
ok. 300 g musu jabłkowego ( u mnie na ksylitolu, z cynamonem)
Kaszę wypłucz. Zalej wodą (1 szklanka), odrobinę posól i gotuj do momentu, gdy kasza wchłonie całą wodę. Lekko przemieszaj i odstaw .
W szklance przekładaj kaszę naprzemiennie z musem jabłkowym. Dowolnie udekoruj.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 289 kcal
białko: 4,8 g
węglowodany: 67 g
błonnik: 4,4 g
tłuszcze: 1,7 g
cholesterol: 0 mg
skrobia: 22 mg