Hiszpańskie pączki mini

Hiszpańskie pączki mini
To moja ostatnia rozpustna propozycja słodkości na zbliżające się ostatki. Te cudne malutkie hiszpańskie pączusie podpatrzyłam u Dusi.
Hiszpańskie pączki mini
  • 200g mąki
  • 100g masła
  • 1 szklanka wody
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
Zdjęcie - hiszpańskie pączki mini - Przepisy kulinarne ze zdjęciami W garnku zagotować wodę z solą i masłem. Zmniejszyć ogień i wsypać całość mąki. Mieszać aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów garnka i będzie w miarę gładkie. Wystudzić. Wbijać po jednym jajku miksując. Kiedy masa jest już gotowa przełożyć do szprycy i na papierze do pieczenia wyciskać kółeczka. Ja robiłam niewielkie, około 3-4 cm średnicy. Każde kółeczko wyciąć razem z papierem. W dużym rondlu rozgrzać olej i wrzucać pączuszki razem z papierem - papierem do góry, papier szybko odchodzi a pączki zachowują kształt, papier wyłowić szczypcami a pączki smażyć z obu stron na brązowo-złoty kolor. Można posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem. Pycha!

Kategorie przepisów