Halloweenowe „gały”

Halloweenowe „gały”

Halloweenowe „gały”,  albo jak to woli gałki oczne, bo przecież nie oczy, brzmi bardziej przerażająco i w upiornym, Halloween klimacie.

To słodka przekąska na Halloweenowy wieczór przy „krwawym” drinku.

Zdjęcie - Halloweenowe „gały” - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na 10 szt.:

  • 250 g białej masy cukrowej
  • 5 szt. kandyzowanych wisni
  • czarny barwnik w żelu
  • 1 łyżeczka czerwonego barwnika

Zdjęcie - Halloweenowe „gały” - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wykonanie:

  1. Masę cukrową podzielić na 10 kawałków i uformować 10 kulek.
  2. Na srodek każdej ułożyć połówkę wisienki, lekko wcisnąć.
  3. Na srodek wisienki wycisnąć czarny barwnik żelowy i spłaszczyć.
  4. Czerwonym barwnikiem wykończyć „gały” /patrz zdjęcie !/
  5. Podawać z czerwoną lemoniadą lub czerwonym drinkiem.

Smacznego ?

Zdjęcie - Halloweenowe „gały” - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów