Halloweenowe „gały”
Halloweenowe „gały”, albo jak to woli gałki oczne, bo przecież nie oczy, brzmi bardziej przerażająco i w upiornym, Halloween klimacie.
To słodka przekąska na Halloweenowy wieczór przy „krwawym” drinku.
Składniki na 10 szt.:
- 250 g białej masy cukrowej
- 5 szt. kandyzowanych wisni
- czarny barwnik w żelu
- 1 łyżeczka czerwonego barwnika
Wykonanie:
- Masę cukrową podzielić na 10 kawałków i uformować 10 kulek.
- Na srodek każdej ułożyć połówkę wisienki, lekko wcisnąć.
- Na srodek wisienki wycisnąć czarny barwnik żelowy i spłaszczyć.
- Czerwonym barwnikiem wykończyć „gały” /patrz zdjęcie !/
- Podawać z czerwoną lemoniadą lub czerwonym drinkiem.
Smacznego ?