Gulasz z indyka z piwem

Pyszna propozycja na nieśpieszny obiad. Gulasz wychodzi w smaku słodko ostry - słodki za sprawą batatów i marchewki i ostry dzięki chilli. Serdecznie polecam.
Gulasz z indyka z piwem
Indyka pokroić w kostkę, oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym oleju na dużym ogniu. Przerzucić indyka do rondla. Na tej samej patelni poddusić cebulę pokrojoną w piórka i czosnek. Dodać je do indyka. Batata i marchewkę obrać i pokroić dosyć drobno, dorzucić do rondla. Wszystko zalać piwem, dodać przyprawy i chilli i dusić około 30 minut, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić jeszcze 15 minut.
Gulasz z indyka z piwem
- 700g filetu z indyka
- 1 batat
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 0,5l piwa jasnego (u mnie czerwona Warka)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pieprz ziarnisty, ziele angielskie, sól, słodka papryka w proszku
- kawałek papryczki chilli (może być suszona)
- 2 łyżki mąki
- olej
