Grzanki niedzielne

Grzanki niedzielne

3-4 jajka

pół szklanki mleka

szczypta soli

masło do smażenia

wczorajsza chałka

Chałkę pokroić na plastry - dość grube. Roztrzepać jajka z mlekiem i szczyptą soli. Na patelni roztopić masło – ale trzeba uważać by się nie spaliło. Maczać krótko chałkę w jajku, kłaść na rozgrzane masło i smażyć krótko z obu stron. Wylać trochę jajka na grzanki, podsmażyć, obrócić i podsmażyć. Gotowe.

Doskonałe są z domowym dżemem truskawkowym albo posypane cukrem cynamonowym.

Przepisy z tych kategorii

męski tost 2

męski tost 2

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Smażony śledź marynowany

Smażony śledź marynowany

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Camembert z czosnkiem i rozmarynem
1

Camembert z czosnkiem i rozmar…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Serowe paluchy z ciasta francuskiego
2

Serowe paluchy z ciasta francu…

Asik Asik
Moja kraina smaków

Precle serca
1

Precle serca

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Czosnkowe grissini
1

Czosnkowe grissini

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z cykorii, ananasa i pora
1

Sałatka z cykorii, ananasa i p…

figmara figmara
figowe smaki

Dressing balsamiczny

Dressing balsamiczny

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Sałatka z ogórków kiszonych

Sałatka z ogórków kiszonych

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Aioli z czarnym czosnkiem, tradycyjny sos w nowej odsłonie

Aioli z czarnym czosnkiem, tra…

food² food²
Food Square

Sałatka z plastrami pomarańczy i roszponką
1

Sałatka z plastrami pomarańczy…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Koktajl bananowy z masłem orzechowym
2

Koktajl bananowy z masłem orze…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!