Grzanki niedzielne

Grzanki niedzielne

3-4 jajka

pół szklanki mleka

szczypta soli

masło do smażenia

wczorajsza chałka

Chałkę pokroić na plastry - dość grube. Roztrzepać jajka z mlekiem i szczyptą soli. Na patelni roztopić masło – ale trzeba uważać by się nie spaliło. Maczać krótko chałkę w jajku, kłaść na rozgrzane masło i smażyć krótko z obu stron. Wylać trochę jajka na grzanki, podsmażyć, obrócić i podsmażyć. Gotowe.

Doskonałe są z domowym dżemem truskawkowym albo posypane cukrem cynamonowym.

Przepisy z tych kategorii

męski tost 2

męski tost 2

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Omlet biszkoptowy

Omlet biszkoptowy

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Mango Pineapple Bowl
1

Mango Pineapple Bowl

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Omlet a’la pizza Margherita
3

Omlet a’la pizza Margherita

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Granola z masłem orzechowym
2

Granola z masłem orzechowym

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Gofry tymiankowe z pieczonym burakiem i kozim serem
1

Gofry tymiankowe z pieczonym b…

food² food²
Food Square

Przepisy z tych kategorii

Szparagi z burratą i migdałami podane z czosnkową oliwą
1

Szparagi z burratą i migdałami…

food² food²
Food Square

Wytrawne babeczki z brokułem i fetą
2

Wytrawne babeczki z brokułem i…

figmara figmara
figowe smaki

Grzanka ze szparagami, mozzarellą i szynką parmeńską
1

Grzanka ze szparagami, mozzare…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Burek, börek, byrek, bureki - przekąska z serem feta i botwiną
1

Burek, börek, byrek, bureki -…

food² food²
Food Square

Krakersy amarantusowe

Krakersy amarantusowe

Tyna Tyna
In cooking we trust

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskieg…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu