Grzanki na słodko-ostro z kiełkami
Dziś zapraszam na nietypowe połączenie smaków ostre se słodkim do tego chrupkość kiełków i aromatyczne świeże zioła. Bardzo lubię takie mini kolorowe kanapeczki zwyczajne lub w szalonych i nietypowych połączeniach , które będą super wyglądać i jeszcze lepiej smakować. Do tych na pewno wrócę jeszcze nie jeden raz. Polecam
- 4 kromeczki pieczywa pełnoziarnistego
- 2 łyżki serka mascarpone
- 2 łyżeczki pasty z chilli
- garść kiełków fasoli mug
- 1 świeża figa
- kilka gałązek świeżego tymianku
- 4 łyżeczki płynnego miodu
Pieczywo zgrillować w tosterze następnie każdy kawałek posmarować odrobiną serka mascarpone. Na każdy kawałek to po pół łyżeczki pasty z chili, kiełki plasterki świeżej figi polać miodem i położyć na koniec gałązki świeżego tymianku i podawać.
Smacznego