Grzanki czosnkowo - ziołowe

Grzanki czosnkowo - ziołowe

Zdjęcie - Grzanki czosnkowo - ziołowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Miałam bagietkę nie pierwszej świeżości i tak się zastanawiałam co by tu zrobić, a że robiłam porządki w przyprawach i postały resztki suszonych ziół i pół główki czosnku na chrupiące i aromatyczne grzanki w sam raz. Pomyślałam będzie do sałatki ... dzieci latały po ogrodzie, a grzanki się piekły i rozprowadzały ten piękny aromat po kuchni ... Wyciągnęłam z piekarnika zrobiłam fotki w kuchni i poszłam do pokoju po krótkiej chwili wracam czy ktoś widział grzanki z miski na to dzieci my zjedliśmy bo były takie pyszne, :-) ale przecież wy nie lubicie ziół -oni już lubimy i tyle po grzankach zostało...
  • 1 bagietka pszenne niezbyt świeża 
  • suszone zioła (bazylia,prowansalskie,tymianek,rozmaryn)
  • 5 ząbków czosnku

Bagietkę pokroić na kromki , czosnek zmiażdżyć i natrzeć nim kromki następnie pokroić w kostkę polać oliwą z oliwek i posypać ziołami - wymieszać i wyłożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piec ok 15 minut w 180 C do zrumienienia się. Podawać do sałatek lub jako przekąskę.

Smacznego 

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Grzanki czosnkowo - ziołowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów