Grzanki czosnkowo - ziołowe
Miałam bagietkę nie pierwszej świeżości i tak się zastanawiałam co by tu zrobić, a że robiłam porządki w przyprawach i postały resztki suszonych ziół i pół główki czosnku na chrupiące i aromatyczne grzanki w sam raz. Pomyślałam będzie do sałatki ... dzieci latały po ogrodzie, a grzanki się piekły i rozprowadzały ten piękny aromat po kuchni ... Wyciągnęłam z piekarnika zrobiłam fotki w kuchni i poszłam do pokoju po krótkiej chwili wracam czy ktoś widział grzanki z miski na to dzieci my zjedliśmy bo były takie pyszne, :-) ale przecież wy nie lubicie ziół -oni już lubimy i tyle po grzankach zostało...
- 1 bagietka pszenne niezbyt świeża
- suszone zioła (bazylia,prowansalskie,tymianek,rozmaryn)
- 5 ząbków czosnku
Bagietkę pokroić na kromki , czosnek zmiażdżyć i natrzeć nim kromki następnie pokroić w kostkę polać oliwą z oliwek i posypać ziołami - wymieszać i wyłożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piec ok 15 minut w 180 C do zrumienienia się. Podawać do sałatek lub jako przekąskę.
Smacznego
Wydrukuj przepis