GRILLOWANY PSTRĄG

GRILLOWANY PSTRĄG

Bardzo delikatna ryba ze smakiem słodkości pomidora i aromatem ziół i cytryny naprawdę bardzo smaczna i do tego zdrowa można ja przygotować na różny sposób na grillu jeśli pogoda nam dopisuje lub w piekarniku kiedy pada deszcz albo po prostu w garnku na parze polecam

 

Zdjęcie - GRILLOWANY PSTRĄG   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Porcja na jedną osobę

1 DZWONEK RYBY PSTRĄGA NA OSOBĘ

2 g SOLI

1 ŁYŻKA SUSZONYCH POMIDORÓW

1 ŁYŻECZKA SUSZONEJ BAZYLII

1 ŁYŻECZKA PAPRYKI OSTREJ W PROSZKU

1 ŁYŻKA MASŁA

2 MAŁE CEBULKI

1 PLASTEREK CYTRYNY na jeden kawałek

1 ŁYŻECZKA ZIÓŁ PROWANSALSKICH

 

Folie posmarować odrobiną masła posolić położyć plasterki cebuli, wyłożyć dzwonek ryby i przyprawić z obu stron. Na wierzch ryby wyłożyć plasterki cebuli kawałek masełka i plasterek cytryny. Rybę zawinąć w folię i piec na rozgrzanym grillu ok 30 minut wszystko zależy od temperatury, a mięso jak będzie całkowicie białe oraz będzie odchodziło od ości znaczy że jest gotowe.

Smacznego

... i jeszcze kilka fotek...

Zdjęcie - GRILLOWANY PSTRĄG   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - GRILLOWANY PSTRĄG   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów