Grillowane bataty z serem kozim
Dorwałam bataty , już pół sukcesu , co dalej. Jaki pomysł na nie ....
Przewertowałam lodówkę i znalazłam pomysł.
Smaczne danie , lekkie podawane na ciepło - pasuje na obiad.
Grillowane bataty z serem kozim
składniki
2 bataty
kilka świeżych pieczarek
ser kozi
olej lniany'
sól morska
natka pietruszki
Bataty dobrze myjemy i gotujemy . Ugotowane kroimy na mniejsze kawałki i studzimy.
Pieczarki oczyszczamy .
Pieczarki kroimy na pół lub na cztery zależy od ich wielkości.
Rozgrzewamy patelnie grillową , grillujemy pieczarki i bataty.
Natkę pietruszki myjemy osuszamy i kroimy .
Na talerzach rozkładamy grilowane warzywa. Dodajemy pokruszony ser kozi. Kropimy olejem. Solimy solą morską i podajemy.
Przewertowałam lodówkę i znalazłam pomysł.
Smaczne danie , lekkie podawane na ciepło - pasuje na obiad.
Grillowane bataty z serem kozim
składniki
2 bataty
kilka świeżych pieczarek
ser kozi
olej lniany'
sól morska
natka pietruszki
Bataty dobrze myjemy i gotujemy . Ugotowane kroimy na mniejsze kawałki i studzimy.
Pieczarki oczyszczamy .
Pieczarki kroimy na pół lub na cztery zależy od ich wielkości.
Rozgrzewamy patelnie grillową , grillujemy pieczarki i bataty.
Natkę pietruszki myjemy osuszamy i kroimy .
Na talerzach rozkładamy grilowane warzywa. Dodajemy pokruszony ser kozi. Kropimy olejem. Solimy solą morską i podajemy.