Grillowana ryba
Ekspresowa rybka w papryce, bez panierki usmażona na patelni grillowej - jest delikatna i soczysta. Rybę przed podaniem polewam delikatnie sokiem z cytryny który nadaje jej aromatu. Tak przygotowaną rybę podaję z ziemniakami z wody i lekką surówką z kapusty z dresingiem słodko - kwaśnym. Polecam
- 2 filety białej ryby
- 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżka ostrej papryki w proszku
- 1 łyżeczka chili w proszku
- szczypta soli
Przyprawy wymieszać w misce, odstawić. Rybę pokroić na mniejsze kawałki, posolić i obsypać przyprawami z obu stron, odstawić na ok 30 minut.
Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową - lekko posmarować tłuszczem obsmażyć w obu stron, przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
Smacznego
Wydrukuj przepis