Grillowana ryba

Grillowana ryba

Zdjęcie - Grillowana ryba - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ekspresowa rybka w papryce, bez panierki usmażona na patelni grillowej - jest delikatna i soczysta. Rybę przed podaniem polewam delikatnie sokiem z cytryny który nadaje jej aromatu. Tak przygotowaną rybę podaję z ziemniakami z wody i lekką surówką z kapusty z dresingiem słodko - kwaśnym. Polecam

  • 2 filety białej ryby 
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 
  • 1 łyżka ostrej papryki w proszku 
  • 1 łyżeczka chili w proszku 
  • szczypta soli 

Przyprawy wymieszać w misce, odstawić. Rybę pokroić na mniejsze kawałki, posolić i obsypać przyprawami z obu stron, odstawić na ok 30 minut. 

Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową - lekko posmarować tłuszczem obsmażyć w obu stron, przed  podaniem skropić sokiem z cytryny. 

Smacznego 

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Grillowana ryba - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Grillowana ryba - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów