Gołąbki z kapustą

Gołąbki z kapustą

Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Gołąbki z kapusta w środku coś innego i mniej pracochłonnego no i na dodatek smaczne :-)


1 kg BIAŁEJ KAPUSTY ( u mnie to pół główki )

1/2 kg MIĘSA MIELONEGO Z INDYKA

2 ZĄBKI CZOSNKU do mięsa + dwa do sosu

4 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ

1 SŁOICZEK KONCENTRATU POMIDOROWEGO

1 TOREBKA UGOTOWANEGO RYŻU

1 KOSTKA ROSOŁOWA

2 ŁYKI SŁODKIEJ PAPRYKI W PROSZKU


Mięso przełożyć do miski i dodać sól, pieprz i zmiażdżony czosnek, następnie kapustę zetrzeć na tarce o drobniejszych oczkach i dodać do mięsa. Wszystko wymieszać i przyprawić słodką papryką, pieprzem. oraz trochę zagęścić bułka tartą. Wysmarować żaroodporne naczynie masłem i uformować jak klopsiki.

Przygotować sos: koncentrat wlać do garnuszka dodać kostkę rosołową i szklankę wody oraz zmiażdżony czosnek i zagrzać do rozpuszczenia się. Sosem zalać gołąbki i piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 45 minut. Podawać na gorąco.

Smacznego

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów