Ginger and rice milk chai


Zdjęcie - GINGER AND RICE MILK CHAI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:

350ml wody
120ml mleka ryżowego
8 ziarenek kardamonu lekko rozgniecionych
kawałek kory cynamonu
3 cienkie kawałki świeżego imbiru
1 torebka czarnej herbaty
miód w ilości dowolnej

Wykonanie:

W rondelku umieścić wodę, mleko ryżowe, cynamon, kardamon i imbir. Podgrzewamy, a kiedy zacznie wrzeć gotujemy na bardzo małym ogniu około 20 minut. Zdjąć a ognia i umieścić torebkę herbaty na około 1 minutę. Przelać do dużej szklanki i ewentualnie dosłodzić miodem.



Zdjęcie - GINGER AND RICE MILK CHAI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Źródło przepisu - książka Anjum Anand pt. "Eat right for your body type".

Przepisy z tych kategorii

Kakao z piankami
2

Kakao z piankami

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Chili con carne
1

Chili con carne

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Krem z jabłek i brukselki
1

Krem z jabłek i brukselki

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pomidorowa z wędzoną papryką, fasolą i ziemniakami
1

Pomidorowa z wędzoną papryką,…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Gulasz ziemniaczany
2

Gulasz ziemniaczany

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Zimowa herbata z rumem
1

Zimowa herbata z rumem

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Spaghetti bolognese (Ragù)
2

Spaghetti bolognese (Ragù)

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Placki śniadaniowe z twarogiem

Placki śniadaniowe z twarogiem

napiecyku napiecyku
napiecyku

Frytki z piekarnika

Frytki z piekarnika

figmara figmara
figowe smaki

Wytrawne gofry – z serem pleśniowym, chorizo i groszkiem

Wytrawne gofry – z serem pleśn…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Owsianka z bananem i masłem orzechowym
2

Owsianka z bananem i masłem or…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Burgery warzywne

Burgery warzywne

figmara figmara
figowe smaki