Galaretki inaczej
Orzeźwiające galaretki przyrządzone trochę inaczej i podane w postaci lekkiego deseru.
MLEKO SKONDENSOWANE NIESŁODZONE 1 PUSZKA
GALARETKI OWOCOWE 2 OPAKOWANIA
ŻELATYNA 1 ŁYŻKA
CUKIER PUDER 3 ŁYŻKI
SOK Z ANANASÓW 6 ŁYŻEK
CZEKOLADA W PROSZKU DO POSYPANIA
Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu i zostawić do całkowitego stężenia, następnie pokroić w kostkę. Mleko przelać do miski z sokiem ananasowy i cukrem pudrem - zmiksować. Wymieszać z pokrojonymi galaretkami i rozpuszczoną żelatyną w małej ilości wody. Przełożyć do kokilek wyłożonych folią spożywczą i pozostawić do całkowitego stężenia-najlepiej w lodówce. Po całkowitym stężeniu każdą kokilkę wykładamy na osobny talerz do góry dnem - zdejmujemy foremkę i folię następnie posypujemy czekoladą.