Galaretka kokosowa
Galaretka z mleczka kokosowego jest smaczna i pasuje do różnych deserów, mleczko to jednak nie nadaje się do bezpośredniego picia gdyż jest zbyt mdłe, stosuje się je w różnych kuchniach np Tajskiej, Karaibskiej.
1 puszka mleczka kokosowego
3 galaretki owocowe (różne kolory)
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka żelatyny
Zrób dwie galaretki według przepisu na opakowaniu i schłodzić do całkowitego zastygnięcia. Następnie pokroić je w kostkę. Mleczko kokosowe zmiksuj z cukrem pudrem i wymieszaj z pokrojonymi galaretkami.
W międzyczasie rozpuść żelatynę w małej ilości wody i wymieszaj z masą. Masę przełóż do przezroczystych szklanek wypełniając je do połowy i wstaw do lodówki by całkowicie zastygło. Rozpuść trzecią galaretkę i przestudź, wylej na schłodzoną masę i pozostaw do stężenia w lodówce.
Smacznego