Galaretka jabłkowa

Zdjęcie - Galaretka jabłkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

200 ml soku jabłkowego

1 łyżeczka agartyny (Kotányi)

3 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżeczka cukru waniliowego

3 kandyzowane jabłuszka rajskie

 

Sok jabłkowy zagotować, dodać agartynę i gotować 2 minuty.

Galaretkę przelać do szklanki, odstawić do sięgnięcia.

Gotową galaretkę ozdobić jogurtem wymieszanym z cukrem waniliowym i jabłuszkami.

Przepisy z tych kategorii

Prosty deser z papierówek czyli jemy polskie jabłka
6

Prosty deser z papierówek czyl…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Jabłka grójeckie wiśniami i marcepanem nadziewane, ciastem otulone i na sosie podane
1

Jabłka grójeckie wiśniami i ma…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Truskawkowo gruszkowa pianka Gabrielki
1

Truskawkowo gruszkowa pianka G…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Domowa galaretka jabłkowo - gruszkowa
4

Domowa galaretka jabłkowo - gr…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Jabłka w cieście francuskim

Jabłka w cieście francuskim

PomidoriBazylia PomidoriBazylia
Pomidor i bazylia

Norweski deser  jabłkowy
13

Norweski deser jabłkowy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku