Frytki z piekarnika

przepis:

Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć, a następnie pokroić na frytki.
Frytki oprószyć
solą,
pieprzem,
słodką papryką ,
rozmarynem,
wymieszać z olejem.

Frytki rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Frytki piec około 20 min. w temperaturze 240° C. Zdjęcie - Frytki z piekarnika - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Placuszki ziemniaczano-marchewkowe
2

Placuszki ziemniaczano-marchew…

figmara figmara
figowe smaki

Jajka faszerowane kremem łososiowym

Jajka faszerowane kremem łosos…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Surówka Colesław
1

Surówka Colesław

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Socca / fariniata- placuszki z mąki z ciecierzycy
1

Socca / fariniata- placuszki z…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Naleśniki czekoladowe z kremem kokosowym
1

Naleśniki czekoladowe z kremem…

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Placuszki ziemniaczano-marchewkowe
2

Placuszki ziemniaczano-marchew…

figmara figmara
figowe smaki

Przepisy z tych kategorii

Potrawka z fasoli
2

Potrawka z fasoli

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Podpłomyki z serkiem wiejskim
2

Podpłomyki z serkiem wiejskim

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Miso ramen z boczniakami i wędzonym tofu

Miso ramen z boczniakami i węd…

food² food²
Food Square

Placuszki kokosowe
2

Placuszki kokosowe

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Camembert z czosnkiem i rozmarynem
1

Camembert z czosnkiem i rozmar…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu