Francuskie koperty z jabłkiem
Bardzo szybkie ciasteczka , pyszne. Mało pracy a takie dobre. Ciasto francuskie spokojnie możemy kupić w sklepie , jest smaczne .
Do tego jabłuszka prażone z cukrem waniliowym-pycha.
Francuskie koperty z jabłkiem
Składniki:
- ciasto francuskie
- 4 jabłka
- 1 gruszka
- cukier wanilinowy
- cukier brazowy 1 łyżka
- cukier puder
- czekoladowe jajka
- śmietana 30%
- masło 1 łyżeczka
Gotowe ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty. Jabłka i gruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę . owoce podsmażamy na maśle . Dodajemy cukier brązowy i cukier wanilinowy.Mieszamy - smażymy ok 7 min. Podsmażone owoce nakładamy na środek koperty , zaklejamy końce do środka. Pieczemy w 200 stopniach ok 15 min. Cukier puder mieszamy z odrobina śmietany 30 % ozdabiamy zimne koperty. Na środek kładziemy czekoladowe jajo i ozdabiamy motylkami.