Fit ciasteczka bananowe
Ciasteczka powstały na bazie przepisu Anny Lewandowskiej. Składniki nieco zostały zmodyfikowane, aby jeszcze dodatkowo uprościć oryginalną wersję :)
Nie wiem jak smakują ciasteczka Ani, ale tą wersję zdecydowanie mogę Wam polecić.
Co mnie w nich zadziwiło - są bardzo, bardzo puszyste. Spód delikatny, miękki, troszkę jakby gąbczasty. Ja to uznaję za duży plus.
Są takie hmm... inne - myślę, że mogą zaskoczyć. Ja je polubiłam :)
Co potrzebujemy: (ok 10 sztuk)
1. Wszystkie składniki razem blendujemy (możemy też zmiksować).
Łyżką wykładamy kleksy ciasta na papier do pieczenia, a następnie nadajemy im oczekiwany kształt.
2. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.
Pozostawiamy w uchylonym piekarniku do wystygnięcia.
SMACZNEGO :)
Co potrzebujemy: (ok 10 sztuk)
- 2 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mąki kokosowej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
1. Wszystkie składniki razem blendujemy (możemy też zmiksować).
Łyżką wykładamy kleksy ciasta na papier do pieczenia, a następnie nadajemy im oczekiwany kształt.
2. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.
Pozostawiamy w uchylonym piekarniku do wystygnięcia.
SMACZNEGO :)