Fish & chips po staropolsku

Fish & chips po staropolsku
Zdjęcie - Fish & chips po staropolsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Fish & chips po staropolsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Fish & chips po staropolsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 pstrąg
  • olej
  • cytryna
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 średniej wielkości burak
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 główki małej czerwonej kapusty
Przygotowanie

Chipsy:

Kroimy buraki na cienkie talarki. Polewamy olejem i oprószamy solą. Wykładamy na blachę i pieczemy w 150 stopniach przez godzinę (aż będą chrupiące).


Pstrąg:

Rybę patroszymy, myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem, kropimy cytryną. Smażymy na oleju aż się zarumieni.


Surówka :

Kapustę, marchew i jabłko, kroimy na cienkie paski. Dodajemy odrobinę soli i oleju.


Kategorie przepisów