Filet z łososia na rukoli

Filet z łososia na rukoli

Zdjęcie - Filet z łososia na rukoli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Filet z łososia na rukoli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Propozycja na bardzo lekkie, aromatyczne i zdrowe danie. Łosoś w tej postaci naprawdę smakuje wyśmienicie!


SKŁADNIKI:
1 filet z łososia ze skórą
rukola
1/4 szklanki białego wina
Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki wody
1 łyżka octu balsamicznego
1/2 łyżeczki startego, świeżego imbiru
1 gałązka rozmarynu


Wszystkie składniki marynaty wymieszaj razem i obtocz w niej łososia. Pozostaw tak rybę na minimum pół godziny.
Patelnię teflonową mocno rozgrzej i połóż rybę (na suchej patelni). Obsmaż lekko z dwóch stron, a następnie połóż filet na patelni skórą do dołu, wlej wino i duś na małym ogniu około 7-8 minut.W razie konieczności dolej odrobinę wina.
Zdejmij rybę z ognia, przełóż na talerz z rukolą i natychmiast podawaj.

Smacznego :)



Zdjęcie - Filet z łososia na rukoli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów