Fileciki na słodko
Słodkie fileciki chrupiące z wierzchu i soczyste w środku bardzo je lubimy wszyscy ale zwłaszcza dzieci za nimi rzepa przepadają polecam dla niejadków
1 PODWÓJNY FILET Z KURCZAKA
2 SZKLANKI PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH O SMAKU ORZECHOWO-MIODOWYM
1 DUŻE JAJKO
2 ŁYŻKI PŁYNNEGO MIODU
Filety umyć i pokroić na małe kotleciki, jajko wbić do miski i rozbełtać dodać soli oraz płynnego miodu. Włożyć do miseczki fileciki ale wcześniej je posolić i wymieszać w jajku - odstawić na minimum 1 godzinkę by się przegryzło. W międzyczasie płatki wsypać do możdzieża i utłuc niezbyt dokładnie tak by myły grudki a nie na proszek. Następnie obtaczamy kotleciki w płatkach i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na jasno złoty kolor.