FASZEROWANE PIECZARKI
Wiecie kochani ,że pieczarki posiadają właściwości zdrowotne i lecznicze?
W uprawie pieczarek nie stosuje się w ogóle substancji chemicznych. Jest to jedno z niewielu warzyw produkowane w 100% metodą naturalną.
Nie zawierają one bowiem powszechnego w żywności
cholesterolu i są nisko kaloryczne. Są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2.A poza tym są niedrogie i ogólnodostępne.Polecam dziś w takim razie tą smaczną przekąskę z pieczarkami w roli głównej.
Składniki:
8-10 pieczarek2 jajka1 cebula3-4 ząbki czosnkułyżka bułki tartejnatka pietruszkisól,pieprz
Pieczarki dokładnie umyłam, obrałam ze skórki,odkroiłam z nich ogonki, które pokroiłam i podsmażyłam.
Cebulkę również drobno pokroiłam i podsmażyłam.
Ugotowałam jaja, drobno posiekałam i wymieszałam z podsmażonymi ogonkam z pieczarek i cebulką.Dodałam natkę pietruszki, łyżkę bułki tartej, delikatnie podsmażone starte ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam.
Kapelusze pieczarek oprószyłam solą i pieprzem.I uzyskaną masą nakładałam ich wnętrza.
Pieczarki można posypać serem mozzarellą bądź parmezanem.
Piekarnik nagrzałam do 200 C i ułożyłam pieczarki na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia.Piekłam około 20-30 minut.
Smacznego!
W uprawie pieczarek nie stosuje się w ogóle substancji chemicznych. Jest to jedno z niewielu warzyw produkowane w 100% metodą naturalną.
Nie zawierają one bowiem powszechnego w żywności
cholesterolu i są nisko kaloryczne. Są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2.A poza tym są niedrogie i ogólnodostępne.Polecam dziś w takim razie tą smaczną przekąskę z pieczarkami w roli głównej.
Składniki:
8-10 pieczarek2 jajka1 cebula3-4 ząbki czosnkułyżka bułki tartejnatka pietruszkisól,pieprz
Pieczarki dokładnie umyłam, obrałam ze skórki,odkroiłam z nich ogonki, które pokroiłam i podsmażyłam.
Cebulkę również drobno pokroiłam i podsmażyłam.
Ugotowałam jaja, drobno posiekałam i wymieszałam z podsmażonymi ogonkam z pieczarek i cebulką.Dodałam natkę pietruszki, łyżkę bułki tartej, delikatnie podsmażone starte ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam.
Kapelusze pieczarek oprószyłam solą i pieprzem.I uzyskaną masą nakładałam ich wnętrza.
Pieczarki można posypać serem mozzarellą bądź parmezanem.
Piekarnik nagrzałam do 200 C i ułożyłam pieczarki na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia.Piekłam około 20-30 minut.
Smacznego!