Fasola z warzywami

Fasola z warzywami
przepis:

olej do smażenia

2 marchewki

połowa selera korzennego

2 pietruszki

1 duża cebula

biała częśc pora

3 łyżki koncentratu pomidorowego

1 łyżka pasty z papryki

sól, pieprz, słodka papryka, ziele angielskie, liść laurowy

2 szklanki ugotowanej fasoli Jaś

utarty ser grana padano


Warzywa obrać, opłukać. Marchew, seler, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.

Cebulę obrać, przekroić na połówki i pokroić w piórka.

Por pokroić w krążki.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa, osolić, przesmażyć, a następnie dodać trochę wody i dusić do miękkości.

Pod koniec duszenia dodać przecier pomidorowy, pastę paprykową, przyprawy, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Do warzyw dodać fasolę i zagotować.

Na patelni ułożyć papier pergaminowy, rozsypać na nim utarty ser, tak aby powstały niewielkie krążki. Patelnię podgrzać. Kiedy ser się roztopi krążki zdjąć z papieru pergaminowego i ułożyć na fasolce.

Zdjęcie - Fasola z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów