Eton Mess
Słynny angielski deser doczekał się wreszcie swoich pięciu minut u Waniliowej:) Częstujcie się!
/ tradycyjny przepis trochę przeze mnie zmodyfikowany, na 4 porcje/
- 2 szklanki truskawek - 1 kubeczek śmietany 36 % (200 g) - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka syropu z agawy - 10 małych bez
Bezy pokruszyć.
Truskawki umyć, osączyć na sicie i pozbawić szypułek. Pokroić na kawałki, przełożyć do miseczki i polać syropem z agawy- wymieszać. Śmietanę zmiksować wraz z cukrem pudrem, ale ubijać tylko do gęstości, nie do sztywności! Do czterech szklaneczek przełożyć truskawki, pokruszone bezy i śmietankę tworząc warstwy. Udekorować bitą śmietanką i truskawkami. Deserki schładzałam przez 1 h w lodówce. Smacznego!
Bądź na bieżąco, śledź Waniliową na facebooku :)
______________________________♥____________________________