Eintopf czyli przegląd lodówki

goleń wołowa bez kości - ok 400 g

2 marchewki

5 ząbków czosnku

pół puszki pomidorów

sól, oregano

oliwa

filiżanka bulionu wołowego

Na rozgrzanym oleju - w głębokim garnku, podsmażyłam mięso (pokrojone w kostkę) - tak by było rumiane. Do tego dodałam czosnek - posiekany i pomidory i poddusiłam 5 minut. Potem zalałam bulionem i dodałam sporo oregano do smaku. Zagotowałam i dusiłam całość 2 godziny na baaaaaaardzo małym ogniu/gazie. Do mięsa dodałam na koniec 2 marchewki pokrojone w grube plastry, dodałam soli do smaku i dusiłam jeszcze 30 minut.

Gotowe. Danie nie ma może specjalnie zachęcającego wyglądu ale jest za to bardzo smaczne.

Zdjęcie - Eintopf czyli przegląd  lodówki  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy