Dziki letni obiadek

Dziki letni obiadek
Pomysł na lekki dietetyczny obiadek.
składniki
1 woreczek ryż dziki Kupiec
1 szt marchewka,
szczypior,
Sól,
olej rzepakowy,
2 szt jaja surowe,
cebula czerwona,
pieprz kamis

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oleju rzepakowego .Cebulę czerwona kroimy w plasterki cieniutkie i podsmażamy na oleju ,dodajemy starta na tarce duże oczka marchewkę . Podsmażamy chwilę . Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu dodajemy na patelnie. doprawiamy sola pieprzem i przyprawą magi do smaku . Dodajemy posiekany szczypior. Nakładamy na talerze. Jajka smażymy bez tłuszczu i układamy na ryżu .

Zdjęcie - Dziki letni obiadek. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Kategorie przepisów