dżem malinowy

Ten dżemik malinowy powstał z pozostałości po robieniu soku - syropu malinowego.
Przepis jest prosty. Maliny które zostały bo odlaniu soku, przetarłam przez sito - bardzo żmudna robota i wykańczająca dla nadgarstków, ale warto mieć dżemik bez pestek. Do uzyskanego musu dodałam 5 łyżek cukru żelującego 3:1, zagotowałam i gorący włożyłam do słoiczków. Ustawiłam do góry dnem do wystygnięcia.

Zdjęcie - dżem malinowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Kompot z  wiśni
2

Kompot z wiśni

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Galaretka z czerwonej porzeczki
2

Galaretka z czerwonej porzeczk…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Tegoroczne  przetwory

Tegoroczne przetwory

upl upl
Niebo w gębie

Konfitura  jagodowa
3

Konfitura jagodowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Domowy mus  jabłkowy
3

Domowy mus jabłkowy

upl upl
Niebo w gębie

Czekośliwka
3

Czekośliwka

aronia aronia
Wiem co jem