Dorsz ze szpinakiem i białym winem
            
Składniki:
- 400 g polędwicy z dorsza
 - 250 g pomidorków koktajlowych
 - 100 g świeżego szpinaku
 - 70 g sera feta
 - 40 ml białego wytrawnego wina
 - 20 g masła
 - 3 łyżki oleju Kujawski 3 ziarna
 - 1 ząbek czosnku
 - ½ cebuli
 - odrobina papryczki chilli
 - listki bazylii
 
Rybę kroimy na większe kawałki, posypujemy solą i pieprzem z obu stron i układamy w posmarowanym wcześniej olejem naczyniu żaroodpornym.
Na patelni rozgrzewamy olej Kujawski 3 ziarna i dodajemy masło. Podsmażamy cebulę, aż się zeszkli, a następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone drobno chilli i smażymy 10 sekund. Dodajemy umyte pomidorki koktajlowe, liście szpinaku i od razu wlewamy wino. Dusimy ok. 10 min., aż wino odparuje, a szpinak zwiędnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik (góra- dół) nagrzewamy do 200℃.
Jeszcze gorące pomidorki ze szpinakiem układamy w naczyniu na rybie. Całość posypujemy fetą.
Rybę zapiekamy ok. 20 min. Po wyjęciu posypujemy listkami bazylii.