Dorsz z puree z marchewki

Dorsz  z puree z marchewki
Lekkie dietetyczne i smaczne.

Dorsz z puree z marchewki

składniki
2 szt dorsz filet,
4 marchewki,
sok z cytryny
skórka z cytryny ,
sól morska,
pieprz kolorowy ziarnisty
1 ziemniak,
1 łyżka masła,
kolendra

Filet z dorsza myjemy osuszamy . Solimy doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy na parze. Po ugotowaniu wykładamy na talerze i kropimy cytryną .

Marchewki i ziemniaka obieramy kroimy na mniejsze części wtedy szybciej się ugotuje.Gotujemy w małej ilości wody . Gdy warzywa są miękkie a woda prawie odparowała miksujemy warzywa. Dodajemy masło,sproszkowaną kolendrę , sól,pieprz i sok z cytryny do smaku . Miksujemy . Podajemy na dorszu .



Kategorie przepisów