Dorsz marynowany w maślance

Zdjęcie - Dorsz marynowany  w maślance - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250 g polędwicy z dorsza

100 ml maślanki

0,5 łyżeczki kurkumy

0,5 łyżeczki mielonego kuminu

szczypta chili

sól, pieprz

olej so smażenia

 

Rybę opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, osuszyć, posypać solą i pieprzem.

Maślankę wymieszać z kurkumą, kuminem i chili.

Rybę polać maślanką i odstawić na godzinę.

Po wyjęciu z zalewy rybę obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Przepisy z tych kategorii

Pieczony łosoś z imbirem i pieprzem  cytrynowym

Pieczony łosoś z imbirem i pie…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Łosoś w marynacie z octu balsamicznego i miodu
1

Łosoś w marynacie z octu balsa…

figmara figmara
figowe smaki

Pieczony łosoś sezamowy
2

Pieczony łosoś sezamowy

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Łosoś teriyaki
2

Łosoś teriyaki

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Łosoś miodowy
6

Łosoś miodowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Pstrąg łososiowy w chilli na warzywach
1

Pstrąg łososiowy w chilli na w…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia