dorada z porami

Tym razem pieczona dorada. Wyszła bardzo pyszna! Serdecznie wam polecam.
Dorada z porami
Rybki oczyścić, opłukać i osuszyć, następnie oprószyć solą. Pora pokroić w plasterki i poddusić na maśle, dodać pokrojone w krążki oliwki i posiekaną papryczkę chilli. Na koniec duszenia dorzucić płatki słodkiej papryki, ew doprawić solą. W każdy brzuszek rybki włożyć po łyżce farszu. Ryby przełożyć do naczynia do zapiekania, skropić olejem, wokół wyłożyć resztę farszu. Wszystko posypać serem. Piekłam 30 minut w 180 stopniach.

Dorada z porami
- 2 świeże nie za duże dorady
- 1 średni por
- 1 zielona papryczka chilli
- garść czarnych oliwek
- 1 łyżka płatków słodkiej papryki
- 2 łyżki startego sera grana padano
- sól,
- olej,
- 1 łyżka masła

