domowy McWrap

domowy McWrap
Z reklam, billboardów spoglądają na nas apetycznie wyglądające macdonaldowe tortille. Ale czy warte są one swojej ceny i czy aby na pewno są takie apetyczne jak w reklamie? Zrobione w domu na pewno będą lepsze.

Domowe McWrap
  • placki do tortilli np z tego przepisu lub kupione
  • pierś kurczaka
  • kapusta pekińska lub sałata lodowa
  • pomidor ogórek
  • jogurt grecki
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • garść startego sera
  • panierka do kurczaka: mleko, 1 łyżka mąki, 3 łyżki płatków kukurydzianych wymieszane z solą, odrobiną słodkiej papryki i 1 łyżką bułki tartej
  • olej do smażenia kurczaka
Zdjęcie - domowy McWrap - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiWarzywa. Kapustę/sałatę kroimy w dosyć drobne paseczki, ogórka obieramy ze skórki i kroimy w plasterki lub półplasterki (można też dać cebulę ale ja ją pominęłam), pomidora pokroiłam na niezbyt duże kawałki.
Sos. Wymieszałam jogurt grecki - objętość małego pojemnika, z majonezem, wrzuciłam czosnek i wszystko to zblendowałam, można dodać swoje ulubione zioła.
Kurczak. Mięso oczyścić, pokroić na kawałki ok 2x2cm zamoczyć w mleku a następnie w mieszance mąki, pokruszonych płatków kukurydzianych, soli, papryki słodkiej i bułki tartej. Najwięcej zawsze dodaję płatków kukurydzianych. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
Efekt końcowy. Placek smaruję sosem, kładę trochę kapusty/sałaty, następnie kurczaka, warzywa, ser i polewam łyżką sosu. Zwijam w "rulon". Pycha, przynajmniej wiemy co jemy :)

Kategorie przepisów