Domowy kisiel jagodowy

Domowy kisiel jagodowy

Zdjęcie - Domowy kisiel jagodowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bardzo lubię robić domowe kisiele z sezonowych owoców własnej roboty. Oto jeden z nich, wybrałam jagody,  polecam!

Składniki:

  • 3 szklanki jagód (mogą być mrożone)
  • pół szklanki cukru kryształu
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej + 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 2 szklanki wody + 1 szklanka wody

Do garnka wrzucić jagody z cukrem kryształem i cukrami waniliowymi, zalać 2 szklankami wody.  W pozostałej wodzie rozmieszać mąki i zalać tym gotujące się jagody, mieszać tak długo, aż powstanie kisiel. Taki kisiel to fajny i szybki deser w letnią porę.

Smacznego!

Kategorie przepisów