Domowy ketchup z ziołami

Domowy ketchup z ziołami
Zdjęcie - Domowy ketchup z ziołami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Domowy ketchup z ziołami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Domowy ketchup z ziołami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Domowy ketchup z ziołami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Domowy ketchup z ziołami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 kg pomidorów
  • 100 g cebuli
  • 30 g cukru
  • 50 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 1 pęczek świeżych ziół: bazylia, tymianek, oregano
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Pomidory i cebulę kroimy na ćwiartki i miksujemy z olejem na gładki mus.

Dusimy przez 10 minut pod przykryciem, a następnie bez pokrywki przez około 20 minut.

W połowie czasu duszenia dodajemy zioła.

Gdy pomidory są już wystarczająco gęste, ponownie miksujemy masę, a następnie przecieramy przez sito.

Dodajemy ocet, sól, pieprz oraz cukier do smaku. Zagotowujemy i redukujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji, jeśli to konieczne.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów