Domowe malibu

Domowe malibu

Zdjęcie - Domowe malibu   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Malibu domowej roboty najlepsze na zimne wieczory osładza i rozgrzewa ...

 

na ok 2 litry alkoholu


  • 150 g wiórek kokosowych
  • 250 ml spirytusu
  • 250 ml mleka kokosowego z puszki
  • 1 szklanka mleka z kantora 3,2%
  • 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
  • 2 laski wanilii
  • 1/2 szklanki amaretto

 

Wiórki wsypać do słoika i zalać spirytusem oraz mlekiem kokosowym i zwykłym zakręcić słoik, odstawić na 4-5 dni w ciemne miejsce. Po tym czasie przecedzić wszystko przez gazę,  dodajemy mleko słodzone oraz nasionka z laski wanilii i amaretto - wymieszać. Całą zawartość przelać do butelek i pozostawić do przegryzienia na ok 2 tygodnie.

Smacznego

 

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów