Diabelskie jajka
Mimo blogowania, święta obchodzę raz w roku i tutaj umieszczam tylko to, co sprawdziło się rok temu. Zamiast tradycyjnych jajek z majonezem przygotowałam diabelskie jajka. Proste w wykonaniu, a na pewno urozmaicą wasze wielkanocne stoły :).
Diabelskie jajka
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki musztardy Dijon
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 plaster boczku
- sól, pieprz, bazylia czosnek granulowany, papryka ostra
- papryka słodka do posypania
Jajka przekrój wzdłuż na pół. Żółtka wyjmij i przełóż do miski. Do żółtek dodaj majonez, musztardę, sok z cytryny i pokrojony w kostkę boczek. Dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Dokładnie wymieszaj, najlepiej do kremowej konsystencji. Przygotowaną masą wypełnij białka, posyp papryką słodką.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki musztardy Dijon
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 plaster boczku
- sól, pieprz, bazylia czosnek granulowany, papryka ostra
- papryka słodka do posypania
Jajka przekrój wzdłuż na pół. Żółtka wyjmij i przełóż do miski. Do żółtek dodaj majonez, musztardę, sok z cytryny i pokrojony w kostkę boczek. Dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Dokładnie wymieszaj, najlepiej do kremowej konsystencji. Przygotowaną masą wypełnij białka, posyp papryką słodką.