Deser z owocami lesnymi

Deser z owocami lesnymi

To bardzo prosty deser, który można przyrządzić również z innymi lubianymi owocami. W ciepły letni dzień nie ma nic lepszego jak deser owocowy. Wspaniały orzeźwiający przysmak !

Zdjęcie - Deser z owocami lesnymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 200 g herbatników migdałowych
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego lub smietankowego
  • 250 g smietany kremówki 30%
  • 60 g cukru pudru
  • 60 g zmielonych migdałów
  • owoce leśne: jagody, maliny, jeżyny, porzeczki, poziomki …
  • 2 łyżki białego cukru

Zdjęcie - Deser z owocami lesnymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wykonanie:

  1. Herbatniki pokruszyć i wyłożyć dno pucharków.
  2. Budyń ugotować wg. przepisu na opakowaniu i odstawić do wystudzenia.
  3. Smietanę ubić na sztywno, dodać przesiany cukier puder, zmielone migdały oraz zimny budyń, który dodawać po łyżce do ubitej smietany.
  4. Krem wyłożyć na herbatniki.
  5. Owoce umyć i wymieszać z 2 łyżkami cukru, odstawić na 10 minut, po czym dodać na budyniowy krem.
  6. Przed podaniem schłodzić i udekorować swieżą miętą.

Smacznego ?

autor: Samantha

Zdjęcie - Deser z owocami lesnymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów