Deser z mascarpone i musem mango

Deser z mascarpone i musem mango


Zdjęcie - Deser z mascarpone i musem mango. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Bardzo prosty deser, który zrobicie w kilka chwil. Ładnie się prezentuje

i bardzo dobrze smakuje. Nie jest zbyt słodki, oczywiście jeśli lubicie słodko

to możecie dodać więcej cukru.

Takie deserki świetnie się sprawdzą na letnie upały.

Użyłam mango w puszce ponieważ zalegało mi w szafce,

ale możecie użyć świeżych owoców.

Z podanych składników zrobiłam 7 deserów w pucharkach.


Składniki na deser z mascarpone i musem mango:

  • 500 ml. śmietanki 30 %
  • 500 g. serka mascarpone
  • 1 pełna łyżka cukru pudru
  • 1 puszka mango (425g.)
  • biszkopty okrągłe
  • dowolne owoce

 

Jak wykonać deser z mascarpone i musem mango?

Mango odsączyć i zblendować na gładki mus.

Śmietankę wlać do miski, dodać mascarpone i cukier.

Wszystko razem zmiksować na gęsty krem.

W pucharkach ułożyć po jednym biszkopcie, następnie
wyłożyć trochę musu z mango (jedna pełna łyżka),
na to ponownie po jednym biszkopcie, następnie wyłożyć
krem mascarpone.

3 biszkopty pokruszyć i posypać wierzch deserków.

Tak przygotowane deserki udekorować owocami

i schłodzić w lodówce.

 

Zdjęcie - Deser z mascarpone i musem mango. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Zdjęcie - Deser z mascarpone i musem mango. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


 



 

 

 

Kategorie przepisów