Deser czereśniowy z bezą
Doskonałe połączenie czereśni z bezą z dodatkiem bitej śmietany z prawdziwą wanilią hm czy jest dobre to chyba nie muszę polecać...
Na trzy porcje
- 300 g czereśni
- 6 ciastek bezowych
- 1 szklanka kremówki
- 2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwa wanilia
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
Trzy bezy pokruszyć i rozłożyć na dnie każdej szklanki. Czereśnie umyć i poprzekrawać na pół wyciągając pestki, rozłożyć owoce w szklankach. Śmietanę ubić na sztywno z miąższem z laski wanilii i cukrem pudrem oraz na końcu wymieszać z ekstraktem. Przełożyć do tuby i wycisnąć połowę kremu do każdej szklaneczki położyć na to po jednej bezie i na około wycisnąć resztę kremu.
Smacznego
Wydrukuj przepis i jeszcze kilka fotek...