Czekoladowy mus z ricotty
przepis:
250 g ricotty
2 łyżki syropu klonowego
2 łyżki kakao
Serek, syrop klonowy i kakao zmiksować na puszystą masę.
Frużelina:
0,5 szklanki mrożonych wiśni
0,5 szklanki mrożonych czarnych porzeczek
1-2 łyżki cukru
150 ml wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wodę zagotować z cukrem, dodać owoce.
Chwilę gotować, a następnie dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.
Gotować aż zgęstnieje.
Na dno 3 szklanek wyłożyć połowę frużeliny, następnie mus czekoladowy, a na wierzchu resztę owoców.
2 łyżki syropu klonowego
2 łyżki kakao
Serek, syrop klonowy i kakao zmiksować na puszystą masę.
Frużelina:
0,5 szklanki mrożonych wiśni
0,5 szklanki mrożonych czarnych porzeczek
1-2 łyżki cukru
150 ml wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wodę zagotować z cukrem, dodać owoce.
Chwilę gotować, a następnie dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.
Gotować aż zgęstnieje.
Na dno 3 szklanek wyłożyć połowę frużeliny, następnie mus czekoladowy, a na wierzchu resztę owoców.