Czekoladowe babeczki z dodatkami

Czekoladowe babeczki z dodatkami
Zdjęcie - Czekoladowe babeczki z dodatkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Hej ! Macie ochotę na czekoladowe babeczki z dowolnymi dodatkami ? Ten przepis na ciasto jest świetną bazą, na górę można wsypać cokolwiek się ma pod ręką i będzie smacznie i ciekawie. Polecam.
Składniki na 12 - 14 muffinek:
  • 200g mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 100g startej czekolady
  • 3 jajka
  • 100g cukru
  • 1 szklanka maślanki
  • 125 ml oleju
  • garść orzechowej granoli, płatki migdałów, suszona żurawina...
Piekarnik nagrzej do 180C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych okach i wrzuć do dużej miski. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao i wymieszaj. Odstaw na bok. Zdjęcie - Czekoladowe babeczki z dodatkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Do innego naczynia wbij jajka i dodaj cukier. Mieszaj ręcznie bądź mikserem aż dobrze się połączą, a masa będzie jasnożółta i kremowa. Dodaj do tej masy maślankę i olej i dobrze wymieszaj. Wlej mieszankę mokrych składników do miski z suchymi. Wymieszaj całość tylko do połączenia składników. Łyżką przełóż ciasto do papilotek wypełniając je do połowy wysokości. Na wierzch nasyp dowolnych dodatków. Piecz w nagrzanym piekarniku 20 - 25 minut do tzw. suchego patyczka. Zdjęcie - Czekoladowe babeczki z dodatkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego :)
Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów