Czekolada poczwórnie czekoladowa
Gorąca czekolada na chandrę jest doskonałym lekarstwem rozgrzewa i poprawia humorek :-) polecam Poczwórnie czekoladowa czekolada w środku i trzy na zewnątrz ... mniam mniam
- 500 ml pełnego mleka
- 100 ml śmietany kremówki 36%
- 200 g czekolady gorzkiej 70 % kakao
- 100 g mleczne czekolady
- 300 ml rumu
- bita śmietana
- 1 kostka białej czekolady
- 1 kostka mlecznej czekolady
- 1 kostka gorzkiej czekolady
Mleko zagotować lekko przestudzić i wlać śmietanę do garnuszka zagrzać, następnie wrzucić połamaną czekoladę - zdjąć z ognia i mieszać do rozpuszczenia. Lekko przestudzić, połączyć z rumem, następnie przelać do filiżanek udekorować bitą śmietaną i posypać po odrobinie tartej czekolady gorzkiej, mlecznej i białej.
Smacznego
Wydrukuj przepisdołączam do akcji Sylwestrowe prywatki