Cytryny z amaretto

Cytryny z amaretto


Zdjęcie - Cytryny z amaretto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Cytrynki do herbatki z amaretto to doskonały dodatek na zimę i nie tylko, a takie wyjadane wprost ze słoiczka mniam mniam. :-) Polecam

  • 1 kg cytryn 
  • 3 szklanki cukru
  • 1 litr wody

Cytryny sparzyć i pokroić w plasterki - odstawić. W garnku zagotować wodę z cukrem do rozpuszczenia i wrzucić cytryny - gotować na małym ogniu aż plasterki częściowo staną się szkliste. Takie cytrynki przełożyć do wyparzonych słoiczków i zalać do połowy syropem w którym gotowały się cytryny - dopełnić amaretto. Resztę syropu przelać do butelek, można zawekować. 

Wydrukuj przepis

i jeszcze kilka fotek...

Zdjęcie - Cytryny z amaretto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Zdjęcie - Cytryny z amaretto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Zdjęcie - Cytryny z amaretto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Zdjęcie - Cytryny z amaretto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów