Cynamonowe serduszka

Cynamonowe serduszka

Nic tak nie sprawi większej przyjemności na dzień „Swiętego Walentego”,  jak te urocze cynamonowe serduszka.  Słodkawe, cudownie egzotyczne, z aromatycznym bukietem i ciepłym smakiem . Pięknie zapakowane posłużą na doskonały  prezent dla ukochanej osoby.

Zdjęcie - Cynamonowe serduszka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła
  • 80 g cukru pudru
  • 80 ml miodu
  • 320 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2-3 łyżki mleka

Składniki na glazurę:

  • 150 g cukru pudru
  • 4 łyżki gorącej wody
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego

Wszystkie składniki utrzeć, do uzyskania płynnego lukru.

Wykonanie:

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać miód, dobrze zmiksować.
  2. Mąkę wymieszać z cynamonem i dodać na przemian z mlekiem.
  3. Zagniesć, owinąć w folię i schłodzić na 20 minut.
  4. Rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać serduszka.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 170 st. C, przez 15-20 minut.
  6. Ciepłe serduszka polukrować i udekorować cukrowymi ozdobami.

Smacznego !

inspiracja: Taste.com

Zdjęcie - Cynamonowe serduszka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów