Cynamonowe serduszka
Nic tak nie sprawi większej przyjemności na dzień „Swiętego Walentego”, jak te urocze cynamonowe serduszka. Słodkawe, cudownie egzotyczne, z aromatycznym bukietem i ciepłym smakiem . Pięknie zapakowane posłużą na doskonały prezent dla ukochanej osoby.
Składniki:
- 200 g miękkiego masła
- 80 g cukru pudru
- 80 ml miodu
- 320 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 2-3 łyżki mleka
Składniki na glazurę:
- 150 g cukru pudru
- 4 łyżki gorącej wody
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego
Wszystkie składniki utrzeć, do uzyskania płynnego lukru.
Wykonanie:
- Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać miód, dobrze zmiksować.
- Mąkę wymieszać z cynamonem i dodać na przemian z mlekiem.
- Zagniesć, owinąć w folię i schłodzić na 20 minut.
- Rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać serduszka.
- Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 170 st. C, przez 15-20 minut.
- Ciepłe serduszka polukrować i udekorować cukrowymi ozdobami.
Smacznego !
inspiracja: Taste.com