Cynamonowe rogaliki z powidłami

Cynamonowe rogaliki z powidłami
Zdjęcie - Cynamonowe rogaliki z powidłami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Cynamonowe rogaliki z powidłami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Oryginalnie: Cornetti ripieni di confettura. Przepis na te rogaliki znalazłam na włoskim blogu Giallo Zafferano. W orginale z marmoladą, ja dałam powidła bo tak jakoś bardziej mi pasowały do cynamonu…Intuicja dobrze mi podpowiedziała icon smile Cynamonowe rogaliki z powidłami

SKŁADNIKI:
100 g masła
380 g mąki
3 jajka
125 jogurtu naturalnego
40 g cukru
1 łyżeczka cynamonu

Z podanym składników zagnieść elastyczne ciasto i wsadzić na godzinę do lodówki.
Ciasto podzielić na części i rozwałkować na koło. Koło podzielić na 8 części. Na każdym trójkącie położyć odrobinę powideł lub konfitury i zwijnąć w rogalik.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut.
Po upieczeniu lekko polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Zdjęcie - Cynamonowe rogaliki z powidłami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami pf button both Cynamonowe rogaliki z powidłami

Kategorie przepisów