Curry z brukselki z orzechami nerkowca

Curry z brukselki z orzechami nerkowca
Zdjęcie - Curry z brukselki z orzechami nerkowca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Curry z brukselki z orzechami nerkowca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Curry z brukselki z orzechami nerkowca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Curry z brukselki z orzechami nerkowca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Curry z brukselki z orzechami nerkowca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g drobnej brukselki
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 70 g cebuli
  • 50 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka zielonej pasty curry
  • ½ cytryny
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek koperku
Przygotowanie

Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na Oliwierze.

Gdy są miękkie i lekko złote, dodajemy pastę curry i jeszcze chwilę przesmażamy.

Dodajemy pomidorki przekrojone na pół, a gdy zmiękną i puszczą sok, brukselkę i orzechy.

Całość zalewamy mleczkiem kokosowym i dusimy około 10-15 minut lub do momentu, aż brukselka będzie miękka.

Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Przed podaniem posypujemy poszarpanym koperkiem.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów