Cukiniowe tagiatelle z kurczakiem
Bardzo smaczne cukiniowe danie z kurczakiem z tego bloga. Odrobinę zmodyfikowane z pomienionym ketchupem i marchewką, dodatkiem ode mnie sosu worcester. Zdjęcie zajeło drugie miejsce.
- 3 małe cukinie
- podwójna pierś z kurczaka
- 1 cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 2 - 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka majeranku
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki sosu worcester
- 20 dag małych pieczarek
Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Kurczaka pokroić na małe kawałki przyprawić solą,pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i polać sosem sojowym - odstawić na półgodzinki. Pieczarki pokroić na małe kawałki - usmażyć. Cukinie pokroić w długie cienkie paski posolić i podsmażyć na minimalnej ilości tłuszczu - przełożyć na talerz na to usmażoną cebulkę, na to część pieczarek. Kurczaka posypać majerankiem i podsmażyć na patelni - ułożyć na pieczarkach i na to pozostałą część pieczarek.
Podawać na ciepło
Smacznego