Cukiniowe tagiatelle z kurczakiem

Cukiniowe tagiatelle z kurczakiem

Zdjęcie - Cukiniowe tagiatelle z kurczakiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Bardzo smaczne cukiniowe danie z kurczakiem z tego bloga. Odrobinę zmodyfikowane z pomienionym ketchupem i marchewką, dodatkiem ode mnie sosu worcester. Zdjęcie zajeło drugie miejsce.

 

  • 3 małe cukinie
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 - 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki sosu worcester
  • 20 dag małych pieczarek

 

Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Kurczaka pokroić na małe kawałki przyprawić solą,pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i polać sosem sojowym - odstawić na półgodzinki. Pieczarki pokroić na małe kawałki - usmażyć. Cukinie pokroić w długie cienkie paski posolić i podsmażyć na minimalnej ilości tłuszczu - przełożyć na talerz na to usmażoną cebulkę, na to część pieczarek. Kurczaka posypać majerankiem i podsmażyć na patelni - ułożyć na pieczarkach i na to pozostałą część pieczarek.

Podawać na ciepło


Smacznego

 

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów